,

Vår nye, skeive Kultur- og likestillingsminister

Foto: Arbeiderpartiet

Når den nye regjeringen kom ut fra slottet i dag fikk landet det jeg tror må være vår første åpne, skeive, kvinnelige statsråd!

Nå tenker du kanskje at det kan jo ikke stemme. Vi er jo tross alt i 2021, og det har vært mange skeive ministere. Joda, vi har hatt både Bent Høie og Per-Kristian Foss. Og, ja – Anne Holt har jo vært justisminister i noen måneder. Men på det tidspunktet var hun absolutt ikke offentlig ute av skapet.


Nå skal jeg absolutt ikke påstå å være politisk interessert eller oppdatert på temaet. Men jeg kommer ikke på noen flere. Gjør du?

Men nå har vi altså Anette Trettebergstuen fra Arbeiderpartiet.

Hun som har jobbet som DJ på Sin Pecado, før hun ble valgt inn på Stortinget. Anette som aldri har lagt skjul på at hun er skeiv, og har stilt opp for både skeive medier, Pride og kjempet for våre rettigheter på tinget.

Anette som har hengt på de skeive utestedene i Oslo. Hun som har vært i dommerpanelet for Frøken Flatbanker. Som Gaysir har kåret til Norges mektigste lesbe. Anette som i 2017 ble foreldre sammen med sin homofile venn, Christian. Hun som har skrevet boka «Homo – for deg som er, lurer på om du er eller har lyst til å bli homo». Hun som skulle redde oss når hun trodde Bent Høie og Camilla Stoltenberg skulle nekte lesbiske i Oslo å ha sex ut 2020.

Anette som er sammen med musiker Hilma Nikolaisen – noe vi gleder oss til å se bilde av fra slottsballet!

Hipp hurra for skeive kvinner!

Helt siden valgresultatet ble klart har Trettebergstuen blitt hentet frem av media som en klar favoritt til rollen som kulturminister i Støres regjering.

Anette er en av Arbeiderpartiets mest profilerte kulturpolitikere. Hun har sittet i Stortingets Familie- og kulturkomité siden 2015, og har de seneste årene også være APs familie- og kulturpolitiske talsperson.

Dette er ikke et partipolitisk innlegg. Det handler om Anette. Om det var en politiker fra FRP som hadde blitt den første, hadde det handlet om henne.

I skikkelig drittvær under Oslo Pride i 2014

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne bloggen benytter cookies. Ved å benytte siden, aksepterer du vår bruk av cookies. (Egentlig så tror jeg ikke vi bruker noen, men jeg vil ikke få bot).