J - M

Jack and Diane (2013)

Jack og Diane er to lesbiske jenter som møtes i New York - og bruker natten til intens klining. Dianes sjarm varmer fort opp Jacks kalde hjerte. Når Jack så oppdager at Diane skal forlate landet om en uke, trekker hun seg tilbake. Dette gjør at Diane må kjempe for å bevare hemmeligheten deres, samtidig som hun forsøker å skjule at hennes ny oppdagede seksuelle begjær av og til forvandler henne til en varulv.


Certain parts of the film expand into dreamlike and often violent imagery. I see these moments as a manifestation of Diane’s inner desire for love and acceptance. It is not until Jack also takes on these unusual transformations that she can understand how Diane feels and the two can finally unite their souls, sier regissøren om filmen.

Jan''s Coming Out (2011)

Jan Walker kommer ut av skapet seint i livet. Etter å ha sett alle sesongene av TV-serien The L Word i løpet av ei uke, innser 50 åringen hva som har manglet i livet hennes: lesber.

Jenter med baller (2010)

Regissør Kenneth Elvebakk fulgte de seks kvinnene i drag king-gruppen daKings fra oppstarten i 2007 til det opprivende bruddet høsten 2009. Resultatet ble dokumentarfilmen «Jenter med baller» - et ærlig og inspirerende portrett av jenter med baller og puppene i klem.

I «Jenter med baller» har regissøren og hans kamera vært med på workshops, forestillinger, bryllup og møter. Kvinnene har blottstilt deler av sine liv, og kamera kommer tett på.

daKings besto av seks sterke personligheter – som ga samarbeidet en rekke utfordringer. En konflikt mellom Marit Bjerke og Karine Dybvik blir sentral i filmen, og er det som driver handlingen fremover.

Vi får et nært møte med kvinnene på et opprivende tidspunkt, og man får innsyn i det som er en smertefull prosess for flere av partnerne. I «Jenter med baller» får seerne et nært møte med kvinner på et opprivende tidspunkt, og man får innsyn i det som er en smertefull prosess for flere av partnerne.

Jīn nián xià tiān - Fish and Elephant (2001)

Spillefilmdebuten til dokumentarfilmskaperen og tv-verten Li Yus beskrives som den første filmen fra Kina som handler om lesbiske kjærlighetsforhold i landet.

Historien følger en elefantpasser i dyrehagen Beijing Zoo og hennes kvinnelig kjæreste, en tøyselger på et utendørs marked. Forholdet deres blir testet når Xiaoquns skilte mor vender tilbake til byen, og forsøker å få datteren sin gift.

Filmen er produsert av Cheng Yong Productions, og er en undergrunnproduksjon. Med det menes det at den ikke fikk noen form for offentligstøtte, og det var vanskelig å få filmen ut av landet.

\r\n

Filmen har blant annet vunnet priser under de internasjonale filmfestivalene i Venezia og Berlin.

Johnny Greyeyes (2000)

En sterk historie om en indiansk kvinne som kjemper for å beholde styrke, kjærlighet og sjel. Johnny har tilbrakt det meste av sitt liv i fengsel etter at hun drepte sin far. I fengselet skaper hun en ny familie og forelsker seg i romkameraten Lana.

Filmen vant priser under L.A. Outfest, New York International Independent Film & Video Festival og Toronto Inside Out Lesbian and Gay Film and Video Festival.

Journey, The (2004)

Unge Kiran forelsker seg i venninnen, Deliah. Men i deres idylliske indiske landsby står tradisjonen fortsatt sterkt, og Kiran gir ikke utrykk for sine følelser. Så kommer nabogutten Rajan for å be Kiran hjelpe ham med å forfatte kjærlighetsbrev til Deliah. Kiran ser på dette som en mulighet til å få uttrykt følelsene sine, og skriver lidenskapelige brev til venninnen.

Julie Johnson (2001)

Lili Taylor («I Shot Andy Warhol», «Short Cuts») allierer seg med Courtney Love i denne varme komedien om to kvinner i New Jersey på randen av nervøst sammenbrudd. Julie (Taylor) og Claire (Love) er to barndomsvenner som har gitt avkall på sine drømmer og lidenskaper, og er blitt to eksemplariske amerikanske husmødre. Men deres liv får en ny vending da Julie begynner på et datakurs som gir henne muligheten til å dyrke sin hemmeligholdte interesse for fysikk. Trass i motstanden fra sin mann deltar Julie på kurset og klarer å få med seg Claire. Det fører til at jentene finner hverandre og kaster ut mennene.

Kärlekens Språk (2004)

Denne erotiske filmen er en remake av den klassiske svenske seksualundervisningsfilmen Kärlekens Språk fra 1968. Orginalen hadde en rekke sexscener, og skapte stor skandale - og ble forbudt i de fleste land.


I denne nye utgaven spilles hovedkarakteren av Regina Lund. Stella Måne er programleder for et veldig populært talkshow, kalt Kärlekens språk, og er selv en personen med et utsvevende sexliv.

- Det är svårt att berätta om sex och att göra det utan pekpinnar. Det är viktigt att höja sexualitetens status till den nivå där exempelvis makt och pengar står. Och i dag är det speciellt angeläget att man gör en film om sex i stället för exempelvis krig, sa Regina Lund når Aftonbladet traff henne under innspillingen.

Killing of Sister George, The (1968)

June ''George'' Buckridge spiller en glad distriktsykepleier, sister George, i en såpeserie på BBC. Når hun oppdager at karakteren hennes kommer til å bli drept, faller livet hennes fra hverandre. Skuespillerinnen bor sammen med elskerinnen sin, Childie, som bruker mye tid sammen med dukkesamlingen. Store konflikter oppstår mellom paret, når en kvinnelig tv-produsent bestemmer seg for å kapre Childie.


Beryl Reid ble nominert til en Golden Globe for rollen som sister George, og hun vant en Tony da hun spilte rollen på Broadway. Filmen er regissert av Robert Aldrich, og filmen ble en av de første i histroien til å få X rating.

Kiss Me Again (2006)

I denne filmen som er regissert av William Tyler Smith møter vi Julian og Chalice, som bestemmer seg for å teste forholdet ved å bringe en annen kvinne inn i sengen. Når et uventet forhold oppstår, må de alle vurdere hva de mener kjærlighet er. I tillegg spiller Elisa Donovan parets bifile leietaker.

Kissing Jessica Stein (2001)

Handlingen følger forholdet til en bifil og en «hetro» kvinne. Jessica svarer på kontaktannonsen som den bifile Helen har satt inn i en avis. Etter et nervøst første møte, fortsetter de to kvinnene å møtes og utvikler etter hvert et forhold. Helen innser etter hvert at Jessica ikke er så interessert i den seksuelle delen av forholdet deres. Og helt riktig - i slutten av filmen ender Jessica opp med sin mannlige sjef.

Helen:Who do you have to blow to get some fucking pussy around here!

Kvinnen i mitt liv (2003)

En romantisk komedie om venneflokken som er lettere bekymret for ungkaren Jacob, fordi han må nedlegge alt som går i skjørt. Blant vennene finner vi den lesbiske Anne, som i løpet av filmen møter Marte, forelsker seg i henne og inngår partnerskap!

Kyss mig (2011)

«Kyss mig» er en storslagen og romantisk kjærlighetshistorie som får uante følger for alle involverte.

MIA (Ruth Vega Fernandez) och FRIDA (Liv Mjönes), båda i 30-års åldern, möts för första gången på deras respektive föräldrars förlovningsfest. Mias pappa LASSE (Krister henriksson) och Fridas mamma ELISABETH (Lena Endre) ska gifta sig. Nu ska döttrarna från deras tidigare äktenskap äntligen träffa varandra. Lasses dotter, Mia, är nyss hemkommen med pojkvännen TIM (Joakim Nätterqvist) och de planerar för fullt sitt bröllop. Trots den komplicerade familjekonstellationen uppstår starka känslor mellan Mia och Frida som inte går att stoppa.

Filmen hadde premiere i juli 2011.

L''educazione fisica delle fanciulle - The Fine Art of Love: Mine Ha-Ha (2005)

Italiensk film basert på «Mine-Haha or Physical Education of Young Girls», av den tyske forfatteren Frank Wedekind.

Filmens handling er lagt til Tyskland i begynnelsen av 1920-årene, og følger livene til en gjeng jenter som vokser opp på en isolert internatskole langt inn i skogene. De vet ingenting om livet utenfor skolens murer, og etter fylte 16 år begynner noen av jentene å sette spørsmålstegn ved livet på skolen.

La Repetition (2003)

Cathrine Corsinis erotiske fortelling om to kvinner som gjenopptar sitt vennskap etter et opprivende brudd ti år tidligere - bare for å oppdage at lidenskapen i deres forhold vil rive dem fra hverandre nok en gang.

Filmen ble valgt ut til det offisielle programmet under the Cannes Film Festival.

Hovedrollene spilles av Emmaneulle Beart (8 women, Mission Impossible) og Pascale Bussieres.

La Robe Du Soir (2010)

Hva er det med den seksuelle oppvåkningen og besettelse som får dem til å passe så godt sammen? 12 år gamle Juliette er uimotståelig tiltrukket til fransklæreren sin, Madame Solenska. Men når lærerens hengivenhet ser ut til å dø ut, hvor langt vil Juliette gå for å få hevn?


Juliette bor i en kommunal leilighet sammen med sine to brødre og sin enslige mor. Hun tilbringer mye av dagene alene, og forsøker å finne måter å opptre eldre på. Læreren låner Juliette en personlig kopi av The Lacemaker - en roman med et bokomslag med en naken, ung kvinne på. Juliette utforsker hver millimeter av boka, og finner en innskripsjon, en svak duft av læreren og et enkelt hårstrå. Men klassekameraten Antoine ser også ut til å ha et spesielt forhold til Madame Solenska. Mens Juliette blir mer oppslukt av sin besettelse, forteller hun seg selv en oppdiktet historie om svik - basert på hennes egen sjalusi og usikkerhet. Men hun ender opp med å såre flere mennesker enn hun hadde tenkt.

Filmen er regissert av Myriam Aziza, og den unge hovedrollen spilles av Alba Gaia Bellug.

La Vie d'Adèle – Chapitres 1 & 2 // Blue Is The Warmest Color (2013)

«Blå er den varmeste fargen» er baserte på den franske tegneserien skapt av Julie Maroh. Filmversjonen er regissert av Abdellatif Kechiche, og i hovedrollene finner vi Léa Seydoux and Adèle Exarchopoulos.

Filmen hadde premiere under Cannes Film Festival i 2013 - hvor den ble hyllet av kritikere og vant den prestisjefulle Palme d’Or (Gullpalmen). Prisen ble for første gang i Cannes delt mellom skuespillerne og regissør.

«Blå er den varmeste fargen» er en skildring av den første store kjærligheten, og «skuespillerne byr på seg selv på en måte som gjør at vi er totalt til stede på denne vakre og vonde reisen gjennom kjærlighetens lidenskapelige topper og mest smertefulle dyp».

Filmen er en oppvekstfortelling/dannelsesberetning som forteller om 15 år gamle Adele hvis liv endres den dagen hun treffer Emma. De to forelsker seg og starter et forhold. Filmen følger dette forholdet og Adeles utvikling og søken.  

Lapsia ja aikuisia - Producing Adults (2004)

En bittersøt, finsk romantisk komedie hvor vi møter Venla som jobber på en fruktbarhetsklinikk - og som desperat ønsker seg et barn. Ektemannen hennes, Antero, vil ikke det og i hemmelighet gir han henne flytende prevensjonsmiddel. Venla søker trøst hos den bifile legen Satu, som bestemmer seg for å hjelpe Venla bli gravid.


Filmen var Finnlands offisielle Oscar-kandidat i kategorien ”Best Foreign Language Film Award”.

Late Bloomers (1996)

Basketballtreneren Dinah Groshardt faller for skolens sekretær, Carly Lumkin, og klarer i den prosessen å oppskakke hele skolen. Filmen tar for seg temaet å midt i livet forelske seg kvinne for første gang på en varm og søt måte.

Filmen er regissert av Julia Dyer, og vant juryens hovedpris under Sundance Film Festival.

Les Amants du Flore (2006)

Les Amants du Flore handler om en briljant, men sjenert student som forbereder seg til filosofieksamen i 1924 - denne kvinnen er Simone de Beauvoir. Filmen handler i stor grad om hennes møte og forhold til Jean-Paul Sartre. Den viser også et forhold hun hadde til en ung kvinnelig student mens hun var foreleser i filosofi på en ungdomsskole på begynnelsen av 1930-tallet.


Hovedrollen spilles av Anna Mouglalis, og filmen er regissert av Ilan Duran Cohen.