,

GayGalla er fortsatt HomseGalla

© GayGalla

Lørdag 3. februar gjør GayGalla comeback, og igjen skal homoene hylles med glitter og glamour. Det skal deles ut priser, kjendiser skal kaste glans og det skal drikkes champagne. Mye champis. Det er bare så synd at det hele er viet homofile menn og heterofile kvinner.

Jeg har tidigere vært på GayGalla flere ganger, og har vært både nominert og medlem av juryen. Det har alltid vært underholdende, og showet ble bedre og bedre for hvert år. All honnør til Mads og Fredrik som vier tid og energi til dette. Og selv om jeg mener at man som arrangør får lage det showet man selv liker, så synes jeg det er innmari skuffende at de skeive kvinnene er fraværende i år også.

 

Er ikke skeive kvinner bra nok?

Blant årets nominerte finner jeg bare en kvinne som åpent identifiserer seg som lesbisk. Nora Mehsen, tidligere leder av Skeiv Verden, er nominert i kategorien «Årets LHBT-person». Som eneste kvinne blant fem menn. I kategorien «Årets hetero» er det derimot kun kvinner som er nominert…

Spillefilmen «Thelma» var shortlistet i kategorien «Årets TV-serie/Film», men forsvant etter at Gaysirs brukere hadde stemt på sine tre favoritter.

Og det var de nominerte.

 

Stolte faghags på scenen

Kanskje det ser bedre ut blant kjendisene som skal underholde fra scenen? Årets vertskap er Janne Formoe og Niklas Baarli. En antatt heterofil dame og en åpen homofil mann.

Plakaten som brukers som reklame på sosiale medier den uken frister med homofile menn som Vegard Harm og Morten Hegseth, Tore Petterson og Adam Schjølberg, samt SKAM-stjernen Carl Martin Eggesbø. Og to kvinner da. Komikerne Lisa Tønne og Trine Lise Olsen. Også de antatt hetero…

Også Kulturminister Trine Skei Grande og «homominister» Linda Hofstad Helleland er klar for Chateau Neuf.

Kvinnene faller altså inn i den lange tradisjonen hvor stolte faghags får fjase på scenen foran sine homofile bestevenner. Misforstå meg ikke. Det er strålende at kvinnelige kjendiser vil være med å feire, men hvorfor skal de helt erstatte de skeive kvinnene?

 

Bedre lykke neste gang?

Det finnes så utrolig mange bra skeive damer i Norge. Ett par av dem må da selv GayGalla kunne erkjenne at de er verdt å kaste litt glitter på? Og jeg innser at bilder av en skeiv kvinne nok ikke selger billetter til festglade homser. Men det blir bare flaut. Det holder rett og slett ikke at Anette Trettebergstuen og Silje Nordnes sitter i juryen sammen med seks menn.

Men la oss være optimistisk. Kanskje det blir bedre neste år…

 

De nominerte er:

Årets TV-serie/Film:

Jævla homo – NRK

SKAM – NRK

Født i feil kropp – TV2

 

Årets norske hit:

Nils Bech – O helga natt

Ina Wroldsen – Strongest

Big Daddy Karsten – Hold kjeft

 

Årets utested/klubb:

Elsker

London

SLM

 

Årets lhbt-person:

Noman Mubashir – NRK-profil med minoritetsbakgrunn som kom offentlig ut i fjor.

Nora Mehsen – Muslimsk og åpen lesbisk. Tidligere leder av Skeiv Verden

Runar Myrnes Balto og Mikkel Eskil Mikkelsen – De første åpne homofile på Sametinget.

Joakim Tanum – Ung og åpen hiv-positiv som gir ansikt til mange som lever skjult.

Karsten Marcussen, alias Big Daddy Karsten – Den første rapperen som har kommet ut av skapet offentlig.

 

Årets hetero:

Julie Andem – Kvinnen bak verdenssuksessen SKAM som viste klining og kjærlighet mellom unge homofile gutter.

Kari Veiteberg – Nyinnsatt Oslo-biskop med bakgrunn fra Kirkens Bymisjon, og en bidragsyter til et mer liberalt kirkesamfunn.

Kristin Gunleiksrud Raaum – Leder av Kirkerådet og en sentral medvirkende til større takhøyde og aksept for likekjønnede vielser i kirken.

 

Årets influencer:

Emma Ellingsen – Unge Emma medvirket i begge sesongene av «Født i feil kropp» på TV2. Forbilde for mange unge gjennom youtube-kontoen sin.

FRI med «Gå for meg»- kampanjen – Kampanjen traff bredt og bidro til rekordoppslutning rundt landets forskjellige pride-arrangement i fjor.

Oslo Fagottkor – Trekker et stadig større publikum til forestillinger og konserter. Stolte ambassadører for homokultur og musikalsk humor.

I tillegg deles det ut pris i kategoriene Årets stå på videre, Årets faghag og Årets hederspris.

Denne bloggen benytter cookies. Ved å benytte siden, aksepterer du vår bruk av cookies. (Egentlig så tror jeg ikke vi bruker noen, men jeg vil ikke få bot).